Sondre Lerche – Årets Hovedartist på Vikingskipet 17. mai kl 20.30

Sondre Lerche har siden 2001 vœrt en av landets mest fremgangsrike og allsidige artister og låtskrivere. Hans debutalbum «Faces Down» mottok Spellemannprisen for Årets Nykommer i 2002, og ble i tillegg kåret til et av årets beste utgivelser av amerikanske Rolling Stone Magazine. Lerche har siden dette turnert utstrakt i hele verden og sœrlig USA, der han bodde fra 2005 til 2020. Han har opptrådt på David Lettermans Late Night show to ganger, og har i tillegg til 10 studioalbum og utallige EPer komponert filmmusikk den amerikanske storfilmen Dan In Real Life, samt Sundance-indiefilmen The Sleepwalker. I 2018 skrev og produserte han også sanger for Fantorangen. 

 

«Patience» utkom i det Lerche vendte hjem til Norge, og mottok tre Spellemannprisnominasjoner i 2020. Sondre var svœrt aktiv under pandemien og spilte nœr 100 solokonserter landet rundt. Lerche skapte også flere minneverdige strømmekonserter, i tillegg til å gi ut den kritikerroste essay-samlingen «Alle sanger handler om deg». Dagens Nœringsliv omtalte han samme år som «Årets Viktigste Artist». Med sin tiende plate, dobbeltalbumet «Avatars Of Love», nådde Lerche i 2022 en ny kunstnerisk og karrieremessig topp. Albumet ble av anmeldere beskrevet som et «et av tidenes beste norske album» og «på høyde med de aller største», og Lerche var blant headlinerne på Øyafestivalen og flere andre festivaler. 

 

Lerche vant i 2021 Rolf Gamleng prisen, og i 2022 NOPAs komponistpris i Åpen Klasse for komposisjonen «Dead Of The Night». «Avatars Of Love» vant Spellemannprisen for Årets Alternative Pop/Rock, og var nominert i ytterligere tre kategorier. 

 

Våren 2023 regisserte og fremførte Lerche den visuelle musikkforestillingen Neuromantics på Festspillene i Bergen. Høsten 2023 debuterte Sondre som skuespiller i den offisielle Moulin Rouge!! The Musical oppsettingen som fikk terningkast 6 i Aftenposten og har gått for stappfulle hus i Oslo i hele høst. 

 

Lerche slapp nylig «Avatars Of The Night» som inneholder remixer, tolkinger og samarbeid med andre artister som Lindstrøm, William Basinski, Kringkastingsorkesteret, Daniela Reyes og Maria Kannegaard Trio, i tillegg til et par nye låter og en Lillebjørn Nilsen-cover. I høst utkom også albumet Understudy med tolkninger av det siste tiårets største hits, deriblant sanger av Taylor Swift, Ariana Grande, Drake og Bob Dylan.

Foto.  Johanna Siring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

keyboard_arrow_up
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this