Prosesjonene

FLAGGTOGET: START FESTPLASSEN                KL. 10:40

Flaggtoget er prosesjonen for skoler, buekorps, speidere og russ. Det er oppmøte på skolene og marsj til samling på Festplassen. Ruten går gjennom sentrum og passerer Hovedprosesjonen. Prosesjonen avsluttes på Koengen. Her er det et stort og trygt område for barna, så foreldrene kan finne en fin plass å se og feire opptoget, og hente barna sine etterpå. Da blir det et mye finere opptog, enn når foreldrene dilter med som haleheng.

NB! Det blir delt ut plaketter til de beste innslagene i Flaggtoget og Hovedprosesjonen! Se retningslinjene for hva juryen legger vekt på her. Vinnerne vil bli oppringt, og tildelingen skjer på Vikingskipet kl. 23.00, før fyrverkeriet avslutter nok en stor dag i Bergen.

Du kan lese om trafikkreguleringene på 17. mai her.

MORGENPROSESJONEN: Åpning av dagen i  DREGGEN KL. 06:50. Avmarsj kl 07.00

17. mai-feiringen i Bergen har en morgenfrisk start: Den første prosesjonen går av stabelen allerede kl. 07:00 fra Mariakirken, med salutt og ”Ja, vi elsker” og selvfølgelig Bergenssangen. Alle kan slutte opp under det norske flagg. Stadig flere har oppdaget at Morgenprosesjonen er en trivelig tradisjon til fengende korpsmusikk i år med Lungegaardens Musikkorps og Sandvikens Ungdomskorps, med faste leverop underveis, både for den norske sjømann og for president Christie. Morgenprosesjonen avsluttes med taler på Festplassen.

HOVEDPROSESJONEN: SKAL VÆRE OPPSTILT PÅ KOENGEN KL. 10:15

Som navnet sier, er Hovedprosesjonen det største arrangementet 17. mai. Her deltar byens ”foreninger, korporasjoner og etater” og enda noen til med faner og humørfylte innslag. 17. mai-komiteen ber om at flest mulig stiller i uniform eller annet typisk antrekk for gruppen, enten det er treningsdrakt eller dansekjole. Prosesjonen stiller opp på Koengen, og du finner oppstillingsplanen nedenfor. Vi anbefaler at de ulike foreninger og organisasjoner avtaler møtested og kommer samlet inn på Koengen, enten via inngangen fra Bontelabo eller fra Sandbrogaten. Kolonnene blir fylt opp bakfra, dvs. at de som stiller opp først får gå ut først. Det er utarbeidet egne retningslinjer for deltagelse i Hovedprosesjonen. Vi er avhengige av at alle følger disse for at vi skal få et vellykket arrangement. Hovedprosesjonen ender på Festplassen der dagens taler holdes fra Vikingskipet.

OPPSTILLINGSPLAN FOR HOVEDPROSESJONEN 2024

  1. Brannkorpset, Bystyret, Militære- og forsvarsorganisasjoner
  2. Sjøfarts-, handels-, håndverks- og industriorganisasjoner
  3. Universitet, høyskoler og studentorganisasjoner, stats- og kommuneorganisasjoner
  4. Humanitære organisasjoner, sykepleie-, livssyns- og avholdsorganisasjoner
  5. Kulturorganisasjoner, ungdomsorganisasjoner, bygdelag og sangerorganisasjoner
  6. Idrettsorganisasjoner

FAKKELTOGET: OPPMØTE BERGENHUS FESTNING KL. 22:15

Møt opp i Slottsgården/Apellplassen på Bergenhus kl 22:15 for tenning av fakler. Senest kl. 22:30 starter vi vandringen gjennom Bergens gater med god stemning og hornmusikk til akkompagnement av Lungegaardens Musikkorps. Kl. 23.00 ankommer vi folkehavet på Festplassen hvor det blir premieutdeling og et storslagent fyrverkeri.

keyboard_arrow_up
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this