Close

Program

Program

Generell informasjon om programmet17. mai-feiringen i Bergen er et maratonløp hvis man vil ha med seg alt. Den begynner klokken 07.00 – da går den første salutten og den første prosesjonen (som det heter i Bergen), Morgenprosesjonen, går fra det historiske Dreggen til Festplassen. Etter den og en rekke bekransninger er det tid for neste tradisjon: Den store frokosten som er dagens hovedmåltid. 

Dagens mest omfattende programpost er Hovedprosesjonen med sine forskjellige tablåer, morsomme innslag og avgang fra Koengen klokken 10.30. Like etter går Flaggtoget (som barnetoget heter i Bergen) fra Festplassen. Hovedprosesjonen avsluttes med taler fra Vikingskipet på Festplassen, Bergens tradisjonsrike 17. mai-tribune. Og så er det konserter og leker og underholdning til dagen avsluttes med fakkeltog og stort festfyrverkeri.

Detaljert informasjon om programmet finner du på våre nettsider. I tillegg vil oversikten «Fra time til time 17. mai» være tilgjengelig i Bergenspressen i dagene like før den store dagen.  Denne trykte informasjonen kan du også hente med deg i Informasjonsskranken ved Bergen Storsenter i dagene før den 17. Og den kan bli tilsendt som vedlegg til epost for de som måtte ønske det.