Musikkorpsene er nøkkelen til en storstilt 17. maifeiring i Bergen!

17. mai-komitèen i Bergen er glad og takknemlig for alle de mange skolekorps, voksenkorps, studentorkestre  og andre som stiller trofast opp for å skape skikkelig 17. maistemning i verdens vakreste by.  

NOEN MUSIKKORPS STÅR EKSTRA MYE PÅ 

En ekstra honnør til  Lungegaardens Musikkorps, Krohnengen Brass Band, Sandvikens Ungdomskorps 

Hvert  år rullerer de 3 første på oppgaver rund Morgen- og Hovedprosesjonen og minnehøytideligheter i Bergen sentrum.   kvelden. 

I år vil man få høre fantastisk marsjspilling av Sandvikens Ungdomskorps og Lungegaardens Musikkorps i morgenprosesjonen som starter i Dreggen ved Mariakirken kl 7.00. Korpsene møter allerede klokken 06.15 på Bradbenken for klargjøring til morgenprosesjonen., så når salutten fra Skansen går kl 07.00 har de allerede vært i aksjon en stund. I tillegg har begge korpsene seremonioppgaver på Vikingskipet og ved en hel rekke bekransninger rundt i sentrum i morgentimene.  Både Sandvikens Ungdomskorps og Lungegaardens Musikkorps vil selvfølgelig også sette sitt  preg på Hovedprosesjonen. 

Etter ha underholdt publikum med fengende marsjer i Hovedprosesjonen, vil Krohnengen Brass Band  være seremonikorps på Vikingskipet ved de høytidelige talene. Du kan se hvem som skal tale i programmet  «Time for Time»

Lungegaardens Musikkorps er i år ekstra travel da de også spiller opp til Fakkeltoget fra Bergenhus til Festplassen kl 22.30. Lungegaardens i aksjon fra 6.15-23.00 på Nasjonaldagen. Et ekstra Hurra! kan du godt gi dem når du møter dem i prosesjonene. 

Mange skolekorps gjør også en heroisk innsats 17. mai, og i år har vi flere nye korps i byen som ikke har deltatt på noen år. i år er det spesiellt Landås Skoles Musikkorps, Ulriken Janitsjar, Bønes Skolekorps, Tertnes Skoles Musikkorps, Hellen og Eidsvåg skolekorps, Krohnengen Skoles Musikkorps og ikke minst Møhlenpris skolekorps og Møhlenpris foreldrekorps som setter sitt flotte preg på Flaggtoget. 

Tradisjonen tro  ledes Flaggtoget av Bergen Politiorkester.  

Hovedprosesjonen ledes som alltid av Bergen Brannkorps Musikkorps etterfulgt av de profesjonelle musikerne fra  Sjøforsvarets Musikkorps som har et imponerende høyt nivå til glede for alle de passerer.

I Hovedprosesjonen får vi også innslag fra gode gamle Fortunens Musikkorps, Kleppe Musikklag, Frelsesarmeens Hornorkester og alle studentorkestrene fra Universitetet og de forskjellige høyskolene.

 Det er bare å glede seg, og stille seg opp i prosesjonsruten eller sikre seg en plass på seniortribunen på Torgalmenningen. 

INGEN 17. mai uten de fantastiske musikkorpsene. Tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

keyboard_arrow_up
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this