Musikkorpsene er nøkkelen til en storstilt 17. maifeiring i Bergen!

17. mai-komitèen i Bergen er glad og takknemlig for alle de mange skolekorps, voksenkorps, studentorkestre  og andre som stiller trofast opp for å skape skikkelig 17. maistemning i verdens vakreste by.  

NOEN MUSIKKORPS STÅR EKSTRA MYE PÅ 

En ekstra honnør til  Lungegaardens Musikkorps, Krohnengen Brass Band, Sandvikens Ungdomskorps og Kleppe Musikklag som jobber ekstra mye på 17-mai. 

Hvert  år rullerer de 3 første på oppgaver rund Morgen- og Hovedprosesjonen og minnehøytideligheter i Bergen sentrum.  Kleppe Musikklag deltar både i hovedprosesjonen og i avslutningen med Fakkeltoget på kvelden. 

I år vil man få høre fantastisk marsjspilling av Sandvikens Ungdomskorps og Lungegaardens Musikkorps i morgenprosesjonen som starter i Dreggen ved Mariakirken kl 7.00. Korpsene møter allerede klokken 06.15 på Bradbenken for klargjøring til morgenprosesjonen., så når salutten fra Skansen går kl 07.00 har de allerede vært i aksjon en stund. I tillegg har begge korpsene seremonioppgaver på Vikingskipet og ved en hel rekke bekransninger rundt i sentrum i morgentimene.  Både Sanbdvikens Ungdomskorps og Lungegaardens Musikkorps vil selvfølgelig også sette sitt  preg på Hovedprosesjonen. 

Etter ha underholdt publikum med fengende marsjer i Hovedprosesjonen, vil Krohnengen Brass Band  være seremonikorps på Vikingskipet ved de høytidelige talene. Du kan se hvem som skal tale i programmet  «Time for Time» 

 

Kleppe Musikklag deltar både i Hovedprosejonen og sent på kvelden. Etter en velfortjent ettermiddagspause, er korpset igjen klart klokken 22.30 for spilling i fakkeltoget fra Bergenhus til Festplassen.

Mange skolekorps gjør også en heroisk innsats 17. mai, og i år har vi flere nye korps i byen som ikke har deltatt på noen år. i år er det spesiellt Haukeland Kronstad skolekorps, Ulriken Janitsjar, Bønes Skolekorps, Tertnes Skoles Musikkorps, Hellen og Eidsvåg skolekorps, Krohnengen Skoles Musikkorps og ikke minst Møhlenpris skolekorps og Møhlenpris foreldrekorps som setter sitt flotte preg på Flaggtoget. 

Tradisjonen tro  ledes Flaggtoget av Bergen Politiorkester.  

Hovedprosesjonen ledes som alltid av Bergen Brannkorps Musikkorps etterfulgt av de profesjonelle musikerne fra  Sjøforsvarets Musikkorps som har et imponerende høyt nivå til glede for alle de passerer.

I Hovedprosesjonen får vi også innslag fra gode gamle Fortunens Musikkorps og alle studenorkestrene fra Universitetet og de forskjellige høyskolene.

 Det er bare å glede seg, og stille seg opp i prosesjonsruten eller sikre seg en plass på seniortribunen på Torgalmenningen. 

INGEN 17. mai uten de fantastiske musikkorpsene. Tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

keyboard_arrow_up
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this