Musikkorpsene er nøkkelen til en storstilt 17. maifeiring i Bergen!

17. mai-komitèen i Bergen er glad og takknemlig for alle de mange skolekorps, voksenkorps, studentorkestre  og andre som stiller trofast opp for å skape skikkelig 17. maistemning i verdens vakreste by.  

NOEN MUSIKKORPS STÅR EKSTRA MYE PÅ 

En ekstra honnør til  Lungegaardens Musikkorps, Krohnengen Brass Band, Sandvikens Ungdomskorps og Alvøens Musikkforening som jobber ekstra mye på 17-mai. 

Hvert  år rullerer de 3 første på oppgaver rund Morgen- og Hovedprosesjonen og minnehøytideligheter i Bergen sentrum.  Alvøens Musikkforening deltar ved minnehøytidelighet på Solheim Æreskirkegård, i Hovedprosesjonen, Kapproingsprosesjonen og Fakkeltoget som avslutter feiringen av 17-mai. 

I år vil man få høre fantastisk marsjspilling av Krohnengen Brass Band og Lungegaardens Musikkorps i morgenprosesjonen som starter i Dreggen ved Mariakirken kl 7.00. Korpsene møter allerede klokken 06.15 på Bradbenken for klargjøring til morgenprosesjonen., så når salutten fra Skansen går kl 07.00 har de allerede vært i aksjon en stund. I tillegg har begge korpsene seremonioppgaver på Vikingskipet og ved en hel rekke bekransninger rundt i sentrum i morgentimene.  Både Krohnengen Brass Band og Lungegaardens Musikkorps vil selvfølgelig også sette sitt  preg på Hovedprosesjonen. 

Etter ha underholdt publikum med fengende marsjer i Hovedprosesjonen, vil Sandvikens Ungdomskorps være seremonikorps på Vikingskipet ved de høytidelige talene. Du kan se hvem som skal tale i programmet  «Time for Time» 

Alvøens Musikkforening holder det gående fra morgen til sene kvelden. Korpset stiller allerede før kl 8 på Solheim Æreskirkegård og spiller nasjonalsanger til minnehøytideligheten der. Her minnes vi de falne bergensere fra 2 verdenskrig. Et viktig innslag på nasjonaldagen. Korpset setter så kursen mot sentrum hvor de plukker opp Skipperforeningen på Vågsalmenningen og leder disse gjennom Hovedprosesjonen.  Så snart de ankommer Festplassen etter Hovedprosesjonen gjør de seg klar for en ny runde. Nå i Kapproingsprosesjonen fra Kaigaten til Bryggen med de deltagende lagene til Kapproingen på Vågen.  

Etter en velfortjent ettermiddagspause, er korpset igjen klart klokken 22.30 for spilling i fakkeltoget fra Bergenhus til Festplassen hvor de avslutter dagen med nasjonalsangen fra Vikingskipet.  

Mange skolekorps gjør også en heroisk innsats 17. mai, og i år har vi flere nye korps i byen som ikke har deltatt på noen år. Ekstra velkommen i år til Landås Skoles Musikkorps som fyller 60 år i år! Damsgård Skoles Musikkorps tar turen fra Laksevåg for å sette sitt preg på Flaggtoget. På Møhlenpris har skolekorpset gjenoppstått etter å vært nedlagt siden 80-tallet. I tillegg har de sitt eget foreldrekorps. Fantastiske foreldre har virkelig fått korpsmusikken tilbake i den gamle bydelen.  

Tradisjonen tro  ledes Flaggtoget av Bergen Politiorkester.   Tertnes Skoles Musikkorps  går først av skolekorpsene, i følge med  skolen sin som feirer 100-årsjubileum.  Deretter følger de flotte korpsene Krohnengen Skoles Musikkorps, Hellen Skoles Musikkorps, Haukeland Kronstad Skolekorps, Mjølkeråen Skolemusikklag.  

Hovedprosesjonen ledes som alltid av Bergen Brannkorps Musikkorps etterfulgt av de profesjonelle musikerne fra  Sjøforsvarets Musikkorps som har et imponerende høyt nivå til glede for alle de passerer.

I Hovedprosesjonen får vi også besøk fra Sotra og Øygarden. Rong Brass og Fjell Brass deltar begge i Hovedprosesjonen. Rong for første gang. Det er stas! Gode gamle Fortunens Musikkorps er selvsagt også med og Frelsesarmeens hornorkester med sin karakteristiske stil og klang gir vellyd over byen på nasjonaldagen. I tillegg til de gøyale studentorkestrene med flere.  Det er bare å glede seg, og stille seg opp i prosesjonsruten eller sikre seg en plass på seniortribunen på Torgalmenningen. 

INGEN 17. mai uten de fantastiske musikkorpsene. Tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Meny
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this